Allt om Lady Gaga

Allt om Lady Gaga

Lady Gaga heter egentligen Stefani Joanne Angelina Germanotta och föddes 28 mars 1986 i New York. Lady Gaga är en av världens mest kända popartister och har sålt över 30 miljoner album och 64 miljoner singlar. Hon gjorde sitt första genombrott år 2008 med låten ”Just Dance”, låten klättrade snabbt upp på listorna i Sverige, USA, Australien och Storbritannien. Förutom en världsberömd sångerska är hon även en Oscarsbelönad filmstjärna samt låtskrivare. Hon har skrivit låtar till bland annat artisterna, ”Pussycat Dolls”, ”Akon” och ”Britney Spears” År 2009 åker Lady Gaga på sin första världsturné, när hon sedan gästar Sverige och Stockholms nöjespark Gröna Lund slår hon publikrekord. Lady Gaga fortsätter att klättra och toppa listorna, hon vinner pris efter pris och hennes mest spelade låtar är ”Pokerface” och ”Paparazzi”.

Lady Gaga som filmstjärna

Det finns mycket att säga om Lady Gaga och hur begåvad hon är, inte bara för hennes fantastiska musik utan även som filmstjärna. Lady Gaga spelar huvudrollen tillsammans med Bradley Cooper i filmen ”A star is born”. Filmen hade premiär år 2018 och slog igenom på bioduken och världen över. Det är en romantisk och dramatisk film om två personer som blir förälskade i varandra, Bradley Cooper och Lady Gaga. Lady Gaga som spelar Ally jobbar som servitris, men hennes dröm är att bli sångerska. När hon möter på Bradley, som heter Jack i filmen, hjälper han henne att förverkliga hennes drömmar, på sin egen bekostnad. Låtarna i filmen sjungs av både Bradley Cooper och Lady Gaga och låten ”Shallow” har spelats över miljoner gånger på Spotify.

Lady Gagas bakgrund

Lady Gaga föddes som ovan nämnt i New York men har ett franskt och italienskt påbrå. Hon växte upp med hennes mamma, pappa och syster, familjen hade det väldigt gott ställt då pappan hade uppfunnit ett WIFI-system och tjänade bra pengar på det. Redan som ung var Lady Gaga väldigt begåvad och var mycket intresserad av musik och skådespeleri. Som fyraåring började Lady Gaga spela piano och gick även teaterlektioner. När Lady Gaga kommer upp i åren och ska börja skolan hamnar hon på en katolsk flickskola, som heter ”Convent of The Sacred Heart”. Hennes skolår var inte så lätta då hon blev mobbad och kallad för ”The little germ”, eller ”bacillen”. Ingen trodde på Lady Gagas dröm om att bli artist och det startades en Facebook-grupp om henne, där man också skriver att ingen tror att hon kommer bli en känd artist. Trots detta hade Lady Gaga redan bestämt sig för att bli känd, så det var inget som påverkade henne. Hon studerade musik på high school men hoppade av, då hon hoppades på att bli upptäckt genom att uppträda på pubar i stället.

Droger och alkohol

Droger och alkohol

Vägen till kändislivet är inte alltid enkel eller som man trott. Lady Gaga har under många år tagit droger och missbrukat alkohol, samt rökt marijuana. Det är inget artisten stolt visat upp under sina år som artist, men när hon var på turnén med hennes album ”Born This Way” uppdagades detta. Lady Gaga skadade sig på den turnén och efter det dröjde det innan hon kom upp i rampljuset igen.

Comments are closed.