Britney Spears

Britney Spears

Britney Spears är en av de mest omtalade artister genom tiderna både när de gäller framgång i sin musikkarriär som de gäller skandaler i privatlivet. Hon är känd både som sångare, skådespelare och låtskrivare. Britney Spears föddes den andre december 1981 i Mccomb i Mississippi men växte upp i Louisiana. Britney växte upp med en äldre bror och en yngre syster, samt mamma och pappa. Redan som ung var Britney aktiv med musiken och var en av de stora stjärnorna i The Mickey Mouse club tillsammans med bland annat Christina Aguilera och Justin Timberlake.

Britneys genombrott

Efter att The Mickey Mouse cluben lade ner år 1995 vände sig Britney till det amerikanska skivbolaget Jive Records som då valde att satsa stenhårt på henne. I oktober 1998 kom Britneys stora genombrott genom debutsingel ”Baby one more time” som är skriven av Max Martin. Britneys debutplatta släpptes tätt därefter med samma namn som singel och gick direkt in på topplistorna i USA och Kanada. På så sätt blev Britney Spears den första kvinnliga artist som hade både debutsingel och ett album på billboardlistans förstaplats samtidigt. Britney blev snabbt en stor tonårsidol och år 2000 gav sig Britney ut på sin första världsturné. Samma år skrev hon även en bok tillsammans med sin mamma som de gav ut. 2002 spelade Britney in sin första långfilm, ”crossroad” där hon spelade huvudrollen som en småstadstjej som söker lyckan genom talangjakter. Även detta blev en stor framgång för Britney då filmen nådde plats 2 på topplistan, i filmen finns även ett antal låtar som Britney gjort. Ett av Britneys mer kända uppträdande var när hon och Madonna, Christina Aguilera och missy Elliot uppträdde på MTV video music awards 2003, då Britney helt plötsligt under framträdandet kysser Madonna. Detta blev en väldigt stor snackis i många skvallertidningar. I början på 2004 gifter sig Britney med sin barndomsvän, äktenskapet varar dock enbart i 55 timmar och skriverierna om Britney fortsätter.

Britney Spears “Womanizer” 2008

Ett tag senare hörs rykten om Britney och hennes bakgrundsdansare och 2005 meddelade paret att de väntar sitt första barn. Som året därefter blir följt av först ett andra barn och sen av en skilsmässa. Britney anses vara psykisk sjuk och ryktena om hur hon egentligen mår börjar ta fart. Detta Var Britneys tuffaste period i livet men hon tar sig tillbaka. I september 2008 meddelar Jive Records att Britney skulle ge ut sitt 6 e Album samma år. Hennes låtar får återigen stor framgång samt album. I oktober samma år går Britney från en 96 e plats till en 1a plats på en vecka på billboardlistan med låten ”womanizer”. Britney toppar återigen listorna och fortsätter att turnera. 2011 bekräftas det att Britney har förlovat sig med sin före detta manager Jason Trawick. Det dröjer längre Ella. Albumen än va de gjorde förr, men Britneys nionde och sista album än så länge kom ut i augusti 2016. Mellan de och albumet före dröjde det cirka 3 år, så de kan mycket möjligt vara så att ett nytt album är på gång när som helst.

Comments are closed.