Justin Bieber

Justin Bieber

Idag är det få personer som inte vet vem poplegenden Justin Bieber är. Tack vare sociala medier blev han upptäckt redan som 13-åring och sedan dröjde det inte länge innan hans karriär tog fart ordentligt. Idag känner tonårsflickor över hela världen till hans namn.

En stjärna är född

Justin Bieber föddes år 1994 i den kanadensiska staden London och som ung var han främst intresserad av sporter som hockey. Det visade sig dock att han även hade stora musikaliska talanger och han lärde sig att spela flera instrument som trummor och piano. Justin visade sig också ha en väldigt fin sångröst och hans mamma lade regelbundet upp videoklipp på honom online när han sjöng. Klippen var främst tänkt för deras släktingar och vänner men med tiden blev Justins videoklipp allt mer populära och lockade mer och mer trafik till webbsidan. Snart fick Scooter Braun, som tidigare arbetat inom nöjesindustrin, syn på Justins videoklipp och han tog kontakt med Justins mamma. Som 13-åring spelade han därför in sin första demolåt och snart blev han också signerad som artist för skivbolaget RBMG. När han släppte sin singel ”baby” och deutalbumet ”My world 2.0”, gjorde han sig snabbt ett namn i både Kanada och resten av världen. Sedan dess har karriären fortsatt uppåt i rask takt och idag räknas han till en av världens mest populära popartister.

Baksidan med kändisskapet

barn gillar Justin Bieber

Att växa upp i rampljuset är aldrig lätt och att det finns många baksidor med att vara känd är något som Justin Bieber definitivt har fått erfara. Ända sedan sitt genombrott har idolen skapat rubriker och hamnat på löpsidor på tidningar över hela världen. Media har också varit snabb med att rapportera om både hans användande av droger och misshandelsanklagelser som har riktats mot honom. Justin har också gett flertalet intervjuer där han själv berättat om de negativa aspekterna av att behöva växa upp i nöjesindustrin och hur det har påverkat honom i det långa loppet. Han har också gjort uttalanden om sin psykiska ohälsa och ångest.

Ett tag verkade många fundera på om superstjärnan skulle gå samma väg som många tidigare barnstjärnor och ge efter för sina demoner och försvinna från rampljuset för gott, men Justin lyckades lyckligtvis vända om sitt liv till det bättre. Idag är stjärnan lyckligt gift med modellen Hailey Bieber och tillsammans verkar de vara lyckligare än någonsin.

Justin Bieber idag

Trots sina bekymmer och trassel med rättvisan har tonårsidolen lyckats slå sig fram i en stenhård bransch och hans karriär lyser nu starkare än någonsin förr. Justin har även tagit steget från scenen till att bli en riktigt duktig affärsman och har lyckats bygga upp ett helt imperium med en mängd olika produkter som bär hans namn. Förutom hans skivor och musik så kan hans inbitna fans även köpa både parfymer och kläder som Justin har varit med och designat. Det har till och med producerats en dokumentärfilm om honom där man får följa hans liv från att vara en helt vanlig tonåring till att bli världstjärna.

Comments are closed.